Zamieszczone przez natash
W jakim banku założyć konto
Zwiń
X
-
ja mam w Citi i w Multi - jedno i drugie jest super,
W Citi jest fajne to że można miec konta walutowe (dolar/Euro) i mozna sie "przelaczyc" na czas wyjazdu - tzn karta debetowa jest wowczas podpieta pod konto $ - jesli jestesmy w kraju z ta waluta - lub takiego gdzie sila rzeczy konieczne jest przewalutowanie odpada nam roznica kursowa na np. dwukrotnym zmienianiu waluty (spready)
Bankomaty za free w kraju maja oba banki, za granica Citi w swoich oddzialach, Multi ponoc wszedzie - choc zawsze jest lokalna waluta=>Euro=>pln.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Chyba źle kolegę zrozumieliście
Te 8,1% w DB to jest na koncie oszczędnościowym, czyli można wpłacić i wypłacić i nie trzeba na rok kasy ładować. Ja zrozumiałem, że kolega przez rok chce tą kasę trzymać gdzieś. Oczywiście lokaty, które przytaczacie są ok, ale jeśli więcej jest na oszczędnościowym to chyba lepsza opcja
Komentarz
-
-
Tym produktem http://www.bzwbk.pl/oszczednosci-i-i...ejsze_korzysci ktoś się interesował :?:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Rozjebał mnie dzisiaj ing bank sląski, chciałem dokonac przelewu z firmowej kredytówki ale okazuje sie że nie ma takiej możliwości :shock:
Z osobistej kredytówki tak ale nie z firmowej :roll:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Ja tam czekam na kolejne wcielenia Marcina P z BursztynowegoZłota - bankowo będzie dobra oferta :diabelski_usmiechnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
No dobra, założyłem dziś Dobre Konto w Millenium - za chwilę zaczynam zbierać te swoje 50zł/m-c, czyli... powoli rozstaję się z NORDEą.
Muszę jeszcze zastanowić się nad tym, czy stać mnie w obecnych czasach na zmianę mieszkania i... jeśli uznam że nie, to spłacę kredyt i całkiem opuszczę (ja i moje pieniążki) skandynawski beton...
Aha, powiedzcie mi jeszcze jak działa zbliżeniowy system płatniczy? Citibank przysłał mi dziś kartę zbliżeniową z prośbą o uruchomienie, ale ja mam pewne wątpliwości co do bezpieczeństwa. Przeczytałem, że przy transakcjach do 50zł poprostu przykłada się kartę, a powyżej tego limitu trzeba wbić PIN... Czyli jak ktoś mi zajuma kartę, to zupełnie bezproblemowo będzie mógł płacić tą kartą za zakupy do 50zł (niby jest na karcie moje zdjęcie, ale takiej jakości i wielkosci, że właściwie jestem na nim podobny zupełnie do nikogo). Co sądzicie o tym systemie? Macie i stosujecie?
Komentarz
-
-
właściwie tak to działa jak mówisz. przykladasz i nikt tego nie sprawdza czasem tylko sprawdza plec bo co wiecej mozna sprawdzic po imieniu i nazwisku. jeszcze sie nie spotkalem zeby ktos sprawdzal po dowodzie czy mnie czy w mojej obecnosci innych posiadaczy kart. ja niby to mam ale nie rozmyslalem nigdy nad tym czy to potrzebne czy nie, ale jest napewno tak jak mowisz ze jak ktos ukradnie to sie moze bawic bez zadnych klopotow. w sklepach jak jest kumaty kasjer i wie ze jest cos takiego to ulatwia to duzo sprawe (nie wszedzie sie dorobili tego systemu) bo nieraz trzeba czekac az sie to polaczy czy cos tam zrobi i z reguly tworzy sie kolejka, ale to ulatwia zycie jemu, nie koniecznie Tobie.
Komentarz
-
-
ja juz mam trzy karty z systemem zblizeniowym - 50zl to nie pieniadze ale sporo ulatwia przy drobnych zakupach.
Niestety nie ma zbyt wiele terminali obslugujacych paypass - choc to sie zmienia na plusnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
nie przesadzajmy z zerami na koncie - 10 piw to nie sa jakies mega pieniadze. Wielokrotność tej kwoty pakuje się w auto tylko po to żeby ładniej grało - albo bardziej srało dymem przy ruszeniu ze świateł :diabelski_usmiech
komfort obsługi? niesamowity - jest to niesamowita wygoda.
Odpukac jeszcze mi karty nie ukradli (dotąd) - przy karach ze zdjeciem jest chyba 48h gwarancji wstecz od momentu spostrzezenia kradzieży.
Po kazdej transakcji kartą Citi dostaje SMSa z informacja - jesli cokolwiek nie gra - dzwonisz do banku i zastrzegasz karte. Pewnie inne banki tez maja taki rodzaj monitoringu.
inna sprawa przy zbliżeniówkach to ogranicza się ilość transakcji przy których dajesz komuś swoją kartę - skopiowanie bądź sklonowanie karty w parę sekund to nie jest jakiś problem dla fachowca.
Przy okazji zabezpieczania transakcji to czy robicie transakcje kartą przez internet?
od jakiegoś czasu Visa wporowadziła obligatoryjną (tak mam z jedyną swoja kredytowka) weryfikacje transakcji przez kod wysylany smsem. Wczesniej bylo niezmiernie latwo po prostu spisac dane z karty (lacznie z kodem na odwocie) i hulaj dusza na zakupynasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
myślałem ostatnio o zmianie banku...a tu taka oferta... http://www.mbank.pl/lp/ekonto-msaver/mbank/ jaki jest w niej haczyk? :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez waczumyślałem ostatnio o zmianie banku...a tu taka oferta... http://www.mbank.pl/lp/ekonto-msaver/mbank/ jaki jest w niej haczyk? :twisted:
Komentarz
-
-
zbyt duży bank żeby sobie pozwolić na takie walki jak amber gold bo w dłuższej perspektywie więcej by stracili. Kruczki są gdzie indziej. Trzeba wejść w opis oferty i regulaminy. Przede wsyztskim trzeba zacząć od tego, że 9% to nie jest to co na czysto dostaniem, wiadomo podatek. Poza tym gdzies w ofercie piszą że te 9% jest tylko przez pierwsze 6 miesięcy póżniej to juz inaczej. I pojawia się jakaś tabelka, która mówi o tym, że oprocentowanie standardowe tego konta to jest 3,6% natomiast oprocentowanie premium5%, przy czym standard jest jak się wiecej wplaca na to konto (powyżej 3000pln miesięcznie) natomiast premium gdy się mniej wpłaca (ponizej 3000pln miesięcznie). Jak dla mnie żadna rewelacja - zamieszane i rzucony duży procent do reklam żeby przyciągnąć klienta.
Komentarz
-
-
Yarwa, to takie samo pierd.lenie o mega procentach jak reklama NORDEA, że na lokacie "dynamicznej" dostaje się nawet 8% zysku
Tyle tylko, że to jest oprocentowanie dla 12-go miesiaca lokaty - pierwszy ma oprocentowane 4% z jakąś tam niewielką gradacją dla każdego kolejnego miesiąca i tylko w 12-tym jest te 8%. Finalnie to jest coś koło 5% rocznie minus "belka"...
Reasumując: banki dymają nas na każdym kroku a my próbujemy nie nabierać się na ich ściemy...
Komentarz
-
Komentarz